Home / Uncategorized / Tom’s nieuwe familiebak

Tom’s nieuwe familiebak

In een vorige post heb ik de mogelijkheid van een nieuwe familiebak al even aangestipt. Het idee was om op zoek te gaan naar een automaat met wellicht iets meer vermogen dan de F31 316i leverde (136 pk). Dat is gelukt kan ik u melden! Sinds een paar dagen zijn wij in het bezit van een Mercedes-Benz C350 uit de W204 serie met de facelift M276 motor. Dat wil zeggen: 370 newtonmeter en 306 pk bij 6.500 toeren.

De V6 in onze nieuwe koest is gekoppeld aan een 7G automatische versnellingsbak die er voor zorgt dat de auto lekker laag in de toeren blijft. Wanneer je bijvoorbeeld 120 kilometer per uur rijdt draait de motor slechts 2.050 toeren. Bij 140 is dit slechts 2.500 toeren. De auto laat zich dan ook moeiteloos door het Nederlandse verkeer loodsen.

Een nieuwe auto moet natuurlijk goed worden ingereden, hoewel dit exemplaar niet nieuwe is staar er nog maar 70.000 kilometer op de teller. Hoe kun je nou beter beginnen dan met de vlam in de pijp richting Italie te rijden?

Het doel van de roadtrip is om eerst naar Heidelberg te rijden en vervolgens door te rijden naar het Iseo meer in Italie.

Hoe de reis is verlopen laat ik jullie in een volgende update weten.

Check Also

Doel van deze blog

Het doel van deze blog is om een plek op het internet te veroveren waar …