Home / Nieuws / Klassiekers op de koffie 31 maart 2019

Klassiekers op de koffie 31 maart 2019

De eerste editie van Klassiekers op de koffie 2019 was de grootste tot nu toe. Een unicum voor de start van een seizoen en het laat zien dat Wim te Riet, de organisator heel goed weet wat hij aan het doen is.

Een kleine selectie van de uiteenlopende auto’s aanwezig

Klassiekers op de koffie heeft elk laatste weekend van het jaar plaats van maart tot november. De locatie is elke keer hetzelfde: de Strandlodge te Winterswijk. Aanmelden vooraf is niet mogelijk. Heb je een klassieker, parkeer je links, heb je een moderne auto? Parkeer je aan de andere kant en kun je rond lopen om van de prachtige aanwezige auto’s te genieten.

Tenminste, dat is zoals het normaal gaat. Zondag was het echter anders. Afgelopen zondag was het zó druk dat de bezoekersparkeerplaats onderdeel werd van het evenement. De reden hiervoor was dat de afgelopen editie een speciale Bitter-editie was. De oom van Wim te Riet was vroeger importeur van Bitter en gevestigd in Winterswijk. Helaas heeft hij niet lang meer te leven. Om hem op de juiste manier te eren heeft Wim er voor gezorgd dat er 17 Bitters bij elkaar stonden. Zowel de SC als CD zijn tijdloze modellen, ze stonden er in alle soorten en maten. Er was zelfs een SC 4-deurs, een auto waar er maar vier van zijn gemaakt.

Het bleef echter niet bij de Bitters, het leek wel alsof heel Nederland bij de afgelopen editie aanwezig wilde zijn. Er waren mensen uit Duitsland, België en uit het westen van Nederland. Allemaal afgereisd naar het perifere Winterswijk om daar te genieten van de sfeer zoals die alleen op informele klassieker-meetings bestaat. Je loopt wat rond, bekijkt wat auto’s en maakt een praatje. Zo zou het overal moeten gaan.